Menu
Cart
Nutri SeaWater 4.4 Gallon

Nutri SeaWater 4.4 Gallon

  • 1499
  • Save $1000


store pickup only !!

                 Nutri-SeaWater® Aquarium Saltwater

 Instant Saltwater® Changes  No Mixing Required  Instant New Marine Aquarium Setups  Natural Live Marine Bacteria  Bacteria, more than 11,000,000 Bacteria per gallon.  100% Natural Live Ocean Saltwater -"Simply The Best"  Fortified with QX-23® Enriched  Solution: Calcium, Iodine, Molybdenum, Strontium, Magnesium, Cobalt Potassium, Lithium, Aluminum, Vanadium, Chromium, Manganese, Nickel, Selenium, Silver, Cadmium, Zinc, Thallium, Stannus, Antimony.  Maintains proper pH by providing improved buffering capacity     
 
ACCEPT NO STUBSTITUTE! · ORIGINAL PATENTED TECHNOLOGY
U.S. PATENT #6,376,229
 
    Advantages 
 NO WAITING... JUST ADDFISH!®   Nutri-Seawater® is Naturally Filtered - Does not remove or modify what mother nature intended.  Nutri-Seawater® is 100% Natural Live Ocean Seawater®.  Contains natural Live marine Heterotrophic, Autotrophic and Chemolithotrophic bacteria to provide a proper inorganic balance.  Fortified with QX-23® Enriched Solution.  Reduces the need for additional saltwater treatment products. 
  
 Note: Nutri-Seawater® creates a healthier aquarium from the start. Freshly mixed synthetic Saltwater does not provide the proper chemical requirements provided by 100% Natural Live Ocean Seawater® .  Saltwater 'treated with ozone or UV" is changed from its natural state. Those treatments alter the chemical nature of the water.  Charcoal filtration removes required trace elements
Nutri-SeaWater® replaces missing natural LIVE marine bacteria, trace elements and critical nutrients 
    Recommended Usage 
 


Nutri-SeaWater® can be added to existing Synthetic Saltwater Aquariumsto provide the missing natural Live heterotrophic marine bacteria, natural trace elements and natural critical nutrients needed "For a Healthier Aquarium"®.  For Best Results use 100% Nutri-SeaWater  

For routine water changes: It is recommended to change a portion of your aquarium water 10-20% of volume regularly with Nutri-SeaWater® to restore your marine system to Nature's Ocean®.
  



For New Aquarium Setup: To achieve Instant Cycling® use Nature's Ocean® Bio-Activ Live®AragoniteReef Sand or Substrate along with Nutri-SeaWater® to provide the perfect start



   
  
 
 

It is very important in the maintenance of a marine aquarium that the environment be replenished regularly. The best means of accomplishing this is to change 15 percent to 20 percent of the water once a month. The ideal replacement water is 100% natural ocean saltwater. Natural ocean saltwater contains all the essential elements and micronutrients required by fish, coral and invertebrates that inhabit your aquarium. In addition, natural ocean water contains LIVE bacteria necessary for the rapid removal of biologic wastes.

A critical process in establishing a new marine aquarium system is the culturing of enough bacteria to adequately break down waste products. Nitrification is the first step in this very important process. Nitrification is carried out by unrelated groups of heterotrophic and chemolithotrophic bacteria. The first group converts ammonia to nitrite, which is then converted to nitrate by the second group. The best-known catalysts of these reactions are Nitrosomonas and Nitrobacter, respectively, although other groups have also been identified (Belser 1979, Bergey's 1989). Taken together, these bacteria can be used to ameliorate damage to the aquarium environment by reducing the ammonia content, which is generated as biologic waste. Effective ammonia removal is extremely important as ammonia is toxic to aquatic life and it creates a large demand for oxygen (USEPA 1993).

Nature's Ocean Live Nutri-Seawater® contains live, naturally-occurring planktonic bacteria, which makes it the best product for monthly water changes. Nutri-Seawater® can immediately remove biologic waste products that have built up in the aquarium environment, and because it contains live bacteria, it can rapidly reduce the generation of new waste products.

For New Aquarium Setups: To achieve Instant Cycling® use Nature's Ocean® Bio-Activ Live® Aragonite Reef Sand or Substrate along with Nutri-SeaWater® to provide the perfect start. 

What keeps the bacteria alive in Nutri-Seawater® 
Bacteria are remarkably adept at surviving feast and famine, and are capable of adjusting their needs to accommodate highly diverse environments. Scientific inquiry has discovered a number of the microbial characteristics that facilitate bacteria's agile adaptations to changing environments. We have investigated this phenomenon and invented new, patented methodology to preserve live bacteria in the marine environment – QX-23®. As soon as it is added to your aquarium, Nutri-Seawater® fortified with QX-23 keeps the planktonic bacteria alive, primed and ready to remove harmful metabolic end products and restore essential elements and micronutrients to optimum levels. Each gallon of Nature's Ocean Live Nutri-Seawater® contains more than 11 million live planktonic bacteria, and the following critical elements:

Filtration systems that combine the use of ozone and ultra-violet irradiation destroy all bacteria and helpful microorganisms leaving the water DEAD, and unable to cycle the wastes from your aquarium. 

CriticalElement

Concentration(Micrograms/Liter)

 

CriticalElement

Concentration(Micrograms/Liter)

Aluminum

43.65

 

Manganese

1.650

Antimony

0.20325

 

Molybdenum

13.690

Bromide

97,500

 

Nickel

4.695

Cadmium

0.129

 

Potassium

664,500

Calcium

420,000

 

Selenium

1.147

Chloride

29,055,000

 

Silver

0.032

Chromium

1.514

 

Sodium

16,155,000

Cobalt

0.070

 

Strontium

15,000

Iodine

21.600

 

Thallium

0.0093

Iron

14.985

 

Tin

0.04125

Lithium

278.250

 

Vanadium

2.423

Magnesium

2,085,000

 

Zinc

24.525


*This product is in it's natural state we did not alter it, levels may vary.

 
         
         
  Nutri-Seawater® Live Bacteria
Observed under Fluorescent Microscopy
  Growth of Live Bacteria From
Nutri-Seawater® Samples
 
     
 

In addition, when this dead saltwater is further treated with charcoal it is stripped of essential elements and nutrients required for a healthy aquarium. That is why there are so many aquarium water additives on the market today. Nutri-Seawater® is 100% natural ocean water that includes all the right bacteria and essential elements – eliminating the need for additional biologic and chemical additives.

 
 

More than two years of research have gone into the generation of Nutri·Seawater®. To ensure the quality and consistency of this product, regular analysis of the water is performed by an independent laboratory.

The salinity level of this product is natural (untouched) from the ocean. If you desire a lower salinity level add Reverse Osmosis water.

Nature’s Ocean
Live Nutri-Seawater®

Characteristic:

Measurement

pH

8.3

Specific Gravity

1.027

Appearance

Clear

Malodor

None

Live Bacteria per

Gallon of Saltwater

> 11,000,000

 
     
 

References:

Belser, L. W. (1979). Population Ecology of Nitrifying Bacteria. Ann. Rev. Microbiol. 33:309-333.

 

Bergey’s Manual of Systematic Bacteriology: Volume 3 (1989) Edited by James T. Staley and John G. Holt, Williams & Wilkins, Baltimore.

 

United States Environmental Protection Agency (1993). Manual: Nitrogen Control, Manual EPA/625/R-93/010, Office of Research and Development, Office of Water, Washington DC, USA.

  

©Copyright 2002   World Wide Imports Ent., Inc.  All rights Reserved.

 
     
 


                Natural LIVE Ocean Saltwater
                ITEM: #84130
                UPC: #029904841304
                Packaged 1 - 4.4 Gal.

 


                Natural LIVE Ocean Saltwater
                ITEM: #84120
                UPC: #029904841205
                Packaged 2- 2.2 Gal.

 

                   Nutri-Seawater Aquarium Saltwater

 
  1. What is Nutri Seawater?
    2. What are the essential elements of Nutri Seawater?
    3. Why Nutri-Seawater and not pumped ocean saltwater?
    4.
    How is it used?
    5. Where does Nutri Seawater come from?
    6.
    What are the benefits of using NutriSeawater?
    7.
    What keeps the bacteria alive in Nutri Seawater?
    8. What does it look like?
    9. Who uses Nutri Seawater ?
    10. Where can I buy Nutri Seawater?
    11. When should Nutri Seawater  be added to my saltwater aquarium?
    12. How much Nutri Seawater should I use for my saltwater aquarium?
    13. How do you know if you are getting Nutri Seawater?
    14. How do I maintain the Nutri Seawater in my saltwater aquarium?
    15. How long will the Nutri Seawater last?
    16. What are some other recommended products for my saltwater fish tank?
 
 

1-Question. What is Nutri Seawater?

Answer: Nature’s Ocean Live Nutri-Seawater® contains live, naturally-occurring planktonic bacteria, which makes it the best product for monthly water changes. Nutri-Seawater® can immediately remove biologic waste products that have built up in the aquarium environment, and because it contains live nitrifying bacteria, it can rapidly reduce the generation of new waste products.
Back To Top                                                                                                                    Print Page

 
   
 

2-Question. What are the essential elements of Nutri Seawater?

Answer:The essential elements of Nutri Seawater are as follows: Calcium, Iodine, Molybdenum, Strontium, Magnesium, Cobalt Potassium, Vanadium, Chromium, Manganese, Nickel, Selenium, Silver, Cadmium, Zinc, Thallium, Stannus, Antimony.

Elemental Analysis
 Micrograms/liter

 

Nutri Seawater
 Calcium 420,000
 Iodine 21.600
 Magnesium 2,085,00
 Strontium 15000

*This product is in it's natural state we did not alter it, levels may vary.

Back To Top                                                                                       Print Page

 
   
 

3- Why Nutri-Seawater and not pumped ocean saltwater?

Answer: Pumped Ocean saltwater is not controlled so it can be full of pollutants and parasites if it is not properly filtered; Nutri-SeaWater is naturally filtered® and remains in its natural state making it the ideal replacement for pumped Ocean saltwater 
Back To Top                                                                                          Print Page

 
   
 

4-Question. How is it used?

Answer: Nutri-SeaWater can be added to existing Synthetic Saltwater Aquariums to provide the missing natural Live heterotrophic marine bacteria, natural trace elements and natural critical nutrients needed “For a Healthier Aquarium®”. For routine water changes: It is recommended to change a portion of your aquarium water (10-20% of volume) monthly with Nutri-SeaWater to restore your marine system to Nature’s Ocean.
For Nano reef systems: Use 100% Nutri-Seawater. 
For New aquarium Setups: To achieve Instant Cycling use Natures Ocean Bio-Activ Live Aragonite Reef Sand to provide the perfect start.
Back To Top                                                                                          Print Page

 
   
 

5-Question. Where does Nutri Seawater come from?

Answer:
Nutri-Seawater® is 100% Natural Live Ocean Seawater®. Nature’s Ocean Live Nutri-Seawater™ contains live, naturally-occurring planktonic bacteria, which makes it the best product for monthly water changes.
Back To Top                                                                                          Print Page 

 
   
 

6-Question. What are the benefits of using Nutri Seawater?

Answer:
Some of the benefits of using NutriSeawater are as follows:

You don’t need to wait days for the tank water to cycle before adding your fish.  Just put the NutriSeawater in the tank and add your fish in the same day. 

Nutri-Seawater® is Naturally Filtered and does not remove or modify what Mother Nature intended.

Nutri-Seawater reduces the need for additional saltwater treatment products.

Nutri-Seawater® is 100% Natural Live Ocean Seawater® that contains natural Live marine Heterotrophic, Autotrophic and Chemolithotrophic bacteria to provide your tank with a proper organic balance.
Nutri-SeaWater® replaces missing natural LIVE marine bacteria, trace elements and critical nutrients needed to help improve tank water quality
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

7-Question. What keeps the bacteria alive in NutirSeawater?

Answer: Bacteria are remarkably adept at surviving feast and famine, and are capable of adjusting their needs to accommodate highly diverse environments. Scientific inquiry has discovered a number of the microbial characteristics that facilitate bacteria's agile adaptations to changing environments.  We have investigated this phenomenon and invented new, patented methodology to preserve live bacteria in the marine environment – QX-23®.  As soon as it is added to your aquarium, Nutri-Seawater®fortified with QX-23 keeps the planktonic bacteria alive, primed and ready to remove harmful metabolic end products and restore essential elements and micronutrients to optimum levels. 
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

8-Question. What does it look like?

Answer: Nutri seawater is 100% natural live ocean saltwater nutrient enriched for your aquarium. That is used for the instant cycling of aquarium tanks.  To see what the NutriSeawater Live Planktonic® Bacteria looks like under a fluorescent microscope got to this link: www.nutriseawater.com/#florescent
Back To Top                                                                                                                   Print Page

 
   
 

9-Question. Who uses Nutri Seawater?

Answer:  NutriSeawater is perfect for nano systems and hobbyists wanting to make small water changes with as little effort as possible.
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

10-Question. Where can I buy Nutri Seawater?

Answer: NutriSeawater can be purchased at your local pet store.  Please go to our retail supplier link to find a store near you www.naturesocean.com/locator/
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

11-Question. When should Nutri Seawater be added to my saltwater aquarium?

Answer: For your new aquarium setups to achieve Instant Cycling® use Nature’s Ocean®Nutri-SeaWater along with Bio-Activ Live® Aragonite Reef Sand or Substrate to provide the perfect start.  Nutri Seawater should be a part of every monthly partial water change to ensure essential elements are kept at appropriate levels.  This ensures that harmful nitrates will not increase to dangerous levels.
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

12-Question. How Much Nutri Seawater Should I Use for my saltwater aquarium?

Answer: For routine water changes: It is recommended to change apportion of your aquarium water 10-20% of volume regularly with Nutri-SeaWater to restore your marine system to Nature’s Ocean.
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

13-Question. How do you know if you are getting Nutri Seawater?

Answer: Buy buying it from a reputable buyer.  Please go to this link to find a retail supplier near you: www.naturesocean.com/locator/
Back To Top                                                                                                                      Print Page

 
   
 

14-Question. How do I maintain my Aquarium with the Nutri Seawater?

Answer: It is very important in the maintenance of a marine aquarium that the environment be replenished regularly.  The best means of accomplishing this is to change 15% to 20% of the water once a month.  The ideal replacement water is our NutriSeawater 100% natural ocean saltwater.  Natural ocean saltwater contains all the essential elements and micronutrients required by fish, coral and invertebrates that inhabit your aquarium.  In addition, natural ocean water contains LIVE bacteria necessary for the rapid removal of biologic wastes.
Back To Top                                                                                           Print Page

 
   
 

15- How long will the Nutri Seawater last?

Answer: Nature’s Ocean® NutriSeawater has a shelf life of 12 months.
Back To Top                                                                                           Print Page